وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    فریاد زیر آب  

    توسط محمد عسلی/ مدیر مسئول روزنامه عصرمردم 27 بهمن 1402 163 0
      سرمقاله 28 بهمن محمد عسلی                  فریاد زیر آب
    از آغاز پیدایش مادها و پارس  ها تا به اینک که بیش از 2500 و اندی سال از آن می  گذرد ایران ما برای بقای خود و حفظ مرزهایش پیوسته در دفاع و حمله بوده و جنگ، رویدادی اجتناب  ناپذیر بوده است.
    سرنوشت سلسله  های پادشاهی، حفظ مرزها، دارایی  ها، امنیت فرد و جامعه، تحولات فرهنگی، حفظ میراث  های باستانی و فرهنگی، رشد و توسعه اقتصادی و نهایتا روابط با همسایگان در گرو تدبیر و سیاست حکام و توانایی دفاع از سرزمین و دستاوردهای علمی و صنعتی آن بوده است.
    امروز هم ما دشمنانی داریم و کمتر از همیشه دوستانی زیرا در شرایط فعلی که انقلاب صنعتی و الکترونیکی زندگی را سرعت بخشیده و سبک زندگی ماشینی نیازها را بیش از گذشته توسعه داده و افزون کرده   روابط عاطفی بین ملت  ها و حتی بین افراد یک ملت به شدت کاهش یافته انسانها از آسمان بریده و ناامید، به زمین و هر آنچه می  توان از آن سود کرد چسبیده  اند و جنگ در اشکال مختلف رخ نموده است.
    امروز دیگر زور بازو و پهلوانی برنده منازعات و مقابله  ها نیست، قوانینی هم حاکم بر جنگ  ها نیست و اگر هم باشد روی کاغذ رنگ باخته و کهنه شده است.
    ما در عصری زندگی می  کنیم که فریب، حیله و کلاهبرداری و دروغ ابزار سیاست روابط بین  الملل است و اگر دستی به دوستی از آستین بیرون می  آید دشنه  ای در خفا برای ضربه زدن آماده است.
    جنگ  ها ناجوانمردانه و به دور از عدالت و ترحم است و دشمن و دوست، نظامی و غیرنظامی نمی  شناسد. منافع ملی کشورها اولویت اول هر دولتی است حتی اگر از طریق، قاچاق، دزدی، چپاول، جنگ، کلاهبرداری و خیانت به دست آمده باشد.
    اگر روزگاری اسکندر، هولاکو، چنگیز، ترکان عثمانی و پیش از آن امپراطوران رم و یونان به کشور ما حمله  ور می  شدند و در شکست و پیروزی  ها ملت ما سهم می  داشت. شمشیر در برابر شمشیر و قدرت بدنی در برابر قدرت بدنی و زورآزمایی لشکری در برابر لشکری تعیین کننده می  بود امروز تنها می  توان با یک بمب اتم شهر ی را با خاک یکسان کرد بدون آنکه زخمی برداشت و یا خسارتی متحمل شد.
    جنگ امروز جنگ با ابزارهای دیگر هم معمول است. جنگ رسانه  ای، جنگ سایبری، جنگ اقتصادی، جنگ تحریم و انزوای سیاسی، جنگ آب و هوا، جنگ در فضاهای مجازی بی  در و پیکر، جنگ داروهای مخدر، جنگ پنهان آلودگی  ها، جنگ ربودن ابرها و آب  ها و نهایتا جنگ ربودن و مخدوش کردن باورها و اعتقادات است.
    با این وصف کدام کشور یا ملت می  تواند مصونیت صد سال قبل را از این همه جنگ داشته باشد بدون آنکه در آموزش و پرورش و فرهنگ و هنر توانسته باشد سرمایه  گذاری کند و پشتوانه  ای از فهم، دانش و تجربه را در طول زندگی مایه اولیه و جنگ  افزاری مقابل تجاوزات دشمنان در پس  انداز آحاد ملت ایجاد کند؟.
    هر قدمی که به عقب برگردیم ده قدم از پیشرفت بازمی  مانیم. سرعت انتقال تکنولوژی و تنوع مصنوعات به گونه  ای است که وسائل دیروز از وسائل امروزی عقب می-مانند.
    وقتی در ایران انقلاب اسلامی پیروز شد اکثریتی از مسئولان حکومتی بر این عقیده بودند که فوتبال وسیله  ای استعماری است و آموزشگاه  های رایانه  ای منحرف  کننده  اند.
    دستور آمد که ویدئوها را از مدارس جمع  آوری کنند و کتابخانه  ها تصفیه شوند. مدتها با آنتن ماهواره  ها مبارزه شد و چه بسیار نارضایتی  ها و خسارت  های مادی که به بار آورد. در ادارات اگر مردها پیراهن آستین کوتاه می  پوشیدند مؤاخذه می  شدند و خیلی تغییرات دیگر که جای بحث فراوان دارد.
    اما امروز با گذشت 45 سال از همه آن سلیقه  های شخصی و دیدگاه  های سیاسی و فرهنگی نچسب عقب  نشینی شده حتی اگر به مصلحت امری نیک و پیگیرنده می  بوده.
    جامعه به سمتی در حرکت است که صنعتی شدن الزام  آور است و فرهنگ آن لایتغیر می  نماید اقتصاد شتر گاو پلنگی نمی  تواند با دنیا روابط تعاملات و اقتصادی داشته باشد. بانک بدون رباخواری حتی اگر بانک قرض  الحسنه باشد نمی  تواند ادامه حیات دهد محدودیت  های دینی و مذهبی روابط و ساختارهای اقتصاد سرمایه  داری و کمونیستی و سوسیالیستی را محدود یا خنثی می  کنند چنانکه در طول این سالهای انقلابی مشاهده کرده  ایم. و بالعکس تلاش در جهت اسلامی کردن همه چیز به اسلام لطمه می  زند. زیرا اسلام در هر ظرفی نمی  گنجد و ظرف خاص خود را می  طلبد.
    جنگی این چنینی در تعارض و تضاد با معیارهای دینی هم در ساختار اداری ما در جریان است راه گریز از این مصائب ضررزننده رویکردی متعادل است که بتواند در کاهش چالش  ها و جنگ  های تحمیلی مؤثر واقع شود.
    یک جاده دو طرفه می  باید در ظرفیت و تعادل رفت و آمدها خود را همسو و موازی کند یک طرف ملت و طرف دیگر دولت. نمی  توان انتظار داشت که دولت در طرف خودرفتاری معقول و سیاستی معمور داشته باشد اما طرف دیگر قانونمند و نظم  پذیر نباشد.
    ایران ما هم در گذرگاهی از تاریخ قرار دارد که نمی  تواند از تحولات و تغییرات ناشی از رشد صنعتی و اقتصادی و یا منازعات منطقه  ای دور بماند. هر اتفاقی که در جهان می  افتد کم و زیاد دودش به چشم همه کشورها می  رود.
    عملکرد جنگی اسرائیل بر علیه مردم فلسطین به گونه  ای فجیع و دهشت  بار است که وجدان جوامع صنعتی را هم تحریک کرده است و صدای همه مردم دنیا را درآورده اما نه گوش آمریکا که حامی اصلی اسرائیل است به اعتراضات و موازین حقوق بشر خودساخته بدهکار است و نه گوش صهیونیست  های وحشی، زیرا وقتی اصالت از معنویت گرفته شده و به مادیات داده شده ترسی از خدا در دل کسی ایجاد نمی  شود و دلی برای مظلومی نمی  سوزد.
    به قول یغمای جندقی گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله ماست/ آنکه البته به جائی نرسد فریاد است.
    والسلام
     
    شماره روزنامه:7983
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در جمعه, 27 بهمن 1402

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.