وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    سالی که نکوست از بهارش پیداست

    توسط محمد عسلی/ مدیرمسئول روزنامه عصرمردم 13 فروردين 1403 41 0
    سرمقاله 14 فروردین 1403 محمد عسلی                 سالی که نکوست از بهارش پیداست
    اگر باران را نويد طراوت و ترسالي بدانيم و ريزش آن را رونق آب و آباداني و ذخيره  سازي آب مصرفي در سدها عليرغم پاييز و زمستان کم باراني که داشتيم مي  توان باران  هاي بهاري را فرصتي مغتنم براي ذخيره سازي آب  هاي سطحي دانست هرچند روان آبها و سيلاب  ها کمتر به زمين فرو مي  روند و بيشتر روانه درياها مي  شوند.
    سال جديد را با اين اميد آغاز مي  کنيم که شاهد باران  هاي بيشتر و رونق کشاورزي باشيم هرچند تورم و گراني  هاي سال به سال قدرت خريد مردم را به شدت کاهش داده و مي  دهد و افزايش  هاي درصدي به حقوق کارمندان و کارگران هم قادر به جبران کسري هزينه  هاي زندگي نيست.
    ما چه بخواهيم و چه نخواهيم، چه با باورهاي ما در تضاد باشد و چه نباشد، جهان صنعتي و ماشيني در حال ایجاد تغيير و تحول است و تغييرات و تحولات بر روي فرهنگ، اقتصاد، سياست و روابط اجتماعي تأثيرگذار بوده و من  بعد هم تأثيرگذار خواهد بود. اين تأثيرات بعضا با باورهاي ديني و مذهبي ما در تضاد يا تناقض است و مقابله با آنها چندان کار ساده  اي نيست و با زور و جبر هم ميسر نمي  شود. آنچه مي  تواند در رفتار و گفتار و انديشه ما تأثير مثبت و طبيعي گذارد داشتن زندگي توام با امنيت خاطر و بهبود معيشت و وضعيت اقتصادي است، غفلت از امنيت رواني و اقتصادي نه فقط در اوضاع و احوال فعلي بلکه در طول تاريخ تبعات منفي و بعضا خسارت بار داشته است، نه فقط در کشورهاي مسلمان و يا غيرمسلمان بلکه در کل جهان مقوله اقتصاد يکي از اساسي  ترين ارکان هر حکومتي است که مي  خواهد مردم را به سعادت و سلامت رهنمون شود. آنچه بعد از پيروزي انقلاب اسلامي در ايران اتفاق افتاده بازتابي از تحولات جهان صنعتي است که با سرعت هرچه تمام  تر به جلو مي  تازد و ايستائي و توقف ندارد. به نسبتی که امکانات صنعتي و الکترونيکي در شهرها و روستاها به يک ضرورت تبديل شده  اند و نمي  توان بدون اتومبيل، مساحت و فاصله  هاي شهري و روستايي را طي کرد و يا نمي  توان با ابزارهاي دستي گذشته، فرصت شتابناک زندگي را محدود نمود، هزينه  ها و نيازهاي مادي هم افزايش يافته و مقايسه ده سال قبل با امروز مقايسه  اي غلط و به قول منطقيون سالبه به انتفاع موضوع است. کساني که تحت تأثير سخنان بي  منطق بعضی ها در این زمان قرار می گیرند که ايران را با زمان دوران شاهي پهلوي  ها مقايسه مي  کنند غافلند که شرايط دنيا تغيير کرده و هيچ کشوري را نمي  توان با گذشته  اش در ترازوي محک وزن کرد و حکم صادر نمود. امروز، امروز است و ديروز، ديروز بود. بسيار تفاوت  ها در زندگي و روند آن ايجاد شده است که قابل مقايسه نيست.
    به نسبت ابزارهاي جديدي که استفاده مي  کنيم و اتومبيلي که وسيله رفت و آمد ماست هزينه  هاي بيشتري نسبت به گذشته داريم، پس اولي  تر است که درآمدها به نسبت هزينه  ها افزايش داشته باشند و کسب و کارها، تحولات و تغييرات را مدنظر قرار دهند. هيچ شک نبايد داشت که کار حکومت و دولت و نظارت و عملکرد اين دو، روز به روز پيچيده  تر و سخت  تر خواهد شد و مطالبه  گري  ها افزون  تر است. دولتي مي  تواند مقبوليت مردمي داشته باشد و به ثبات سياسي و اقتصادي برسد که توانسته باشد امنيت در تمامي ابعاد آن و اقتصاد را به موازات هم به پيش ببرد تا اعتقادات و باورها و ارزش ها حفظ شوند و يا تعالي و اعتبار بگيرند.
    سال نو، سال فرصت  هاست در جهاني که روز به روز و لحظه به لحظه چالش  هاي بين کشورها بيشتر مي  شوند و بروز جنگ  هاي خونين محتمل  تر به نظر مي  رسد.
    اگر به جنگ اسرائيل غاصب با مردم فلسطين در غزه و ساير نقاط محدود قدس اشغالي به دقت بنگريم، مي توان چنين نتيجه  گيري کرد که دانش و ارزش، اخلاق و منطق، تکنولوژي و صنعت، سازمان ملل و بنگاه  هاي حقوق بشري، همه و همه زير سلطه زور و قدرت اسلحه و سرمايه و زر و زور و تزویر و سیاست بي  هويت شده  اند وقتي زن، کودک و پير و ناتوان وسيله انتقامجويي مي  شوند و فريادهاي مردم جهان هم در گوش ستمکاران فرو نمي  رود که می تواند   شنواي مظلوميت انسان باشد در شرايطي که ادعاي فهم و درک بشري برای ابراز حقیقت یابی و احترام به انسان گوش فلک را کر کرده است. پس راهي جز توانمند شدن براي دفاع نيست مشروط بر آنکه رضايت مردم از وضعيت معيشت پشتوانه آن باشد و بهانه  اي براي دشمنان ايجاد نکند که بتواند مديريت افکار عمومي را با شبکه  هاي مجازي و تلويزيون  هاي ماهواره  اي از آن خود کنند. سال نکو، برنامه  ريزي علمي و کارشناسانه ای را مي  طلبد و بيرون آمدن از قالب  ها و پيله  هايي که فرصت سرعت و پيشرفت را مي  گيرند. سال نکو مي  بايد همانند بهار نوآور، پرطراوت، پربار و اميدافزا باشد. امروز سرعت سفينه  هاي فضايي، قدرت پروازي هواپيماهاي جت را به سخره گرفته  اند و ديري نخواهد پائيد که بشر به تنهایی بتواند از نقطه  اي به نقطه دور ديگري پرواز را تجربه کند. مسلما ماشين و تنوع سازه  هاي صنعتي در فرهنگ، باورها، سنت  ها، پوشش  ها و تعاملات اجتماعي تأثيري شگرفت خواهد گذاشت همانگونه که در طول ساليان گذشته اجتناب از آن ميسور نبوده است.
    به فرمايش امام علي(ع) فرزندانمان را براي زمان آينده تربيت کنيم و خودمان را آماده تحولات و نوآوري  ها نماييم. زیرا بدون تولید و سرعت دادن به آن نمی توان انتظار رونق اقتصادی و امنیت خاطر داشت.
    والسلام
     
    شماره روزنامه:8009
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در دوشنبه, 13 فروردين 1403

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    آرشیو روزنامه

    Ad Sidebar
    Ad Sidebar-3