وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    معیاری برای ارزیابی عملکرد ها  

    توسط اسماعیل عسلی/ سردبیر روزنامه عصرمردم 16 تیر 1403 87 0
    سرمقاله 17 تیر 1403 اسماعیل عسلی               معیاری برای ارزیابی عملکرد ها
    حضور در انتخابات ، شباهت زیادی به دعا کردن دارد . اگر کسی رفتار و منش و راه و روشی که پس از دعا در پیش می گیرد با هدفی که در دعا و خواسته اش مطرح می کند ، هم جهت نباشد ، دعایش مستجاب نخواهد شد زیرا امکان ندارد مسافری تنها با دعا کردن بتواند خود را به مقصد برساند مگر این که برای رسیدن به مقصد برنامه ریزی و سپس حرکت کند و خود را از لحاظ روحی و بدنی برای مواجهه با مشکلاتی که در راه پیش می آید ، مهیا کرده باشد . پیروزی در انتخابات مانند فتح یک ارتفاع و منطقه ی استراتژیک در جنگ است که بخشی از ماموریت یگان به حساب می آید ولی بخش مهم تر آن حفظ آن موقعیت و ایستادگی در برابر مشکلات ناشی از استقرار در چنین موقعیت ارزشمندی است. از این رو رئیس جمهور منتخب و طرفداران و دوستدارانش باید جشن پیروزی در انتخابات را در دو نوبت برگزار کنند . نوبت اول پس از اعلام جمع بندی آرای ریخته شده به صندوق و نوبت دوم پس از جمع بندی وعده های تحقق یافته در دوره ی چهارساله اول ریاست جمهوری . تنها با نگاه از این منظر به انتخابات می توان به مطلوبیت دستاوردهای آن امیدوار بود . در حدیث شریف " تخلقو باخلاق الله " انسان ها به خداگونه رفتار کردن دعوت شده اند . یکی از خصلت های خداوند این است که ابتدا خلق می کند و سپس هدایت می کند . "پروردگار ما کسی است که به هر چیزی هستی بخشید و سپس آن را هدایت کرد ". در عرف و محاورات سیاسی ما از مشارکت سرنوشت ساز مردم به خلق حماسه تعبیر می کنیم بر این اساس چنین حماسه ی پس از خلق شدن ، نیازمند هدایت است . وقتی مردم آفریننده ی حماسه هستند ، همان مردم ، هدایتگر آن نیز باید باشند. یعنی مردم حتی برای یک لحظه هم نباید از دیدبانی روند خدمات رسانی به خود توسط دولت غافل باشند . چنین مراقبت دوسویه ای با همپوشانی بالا موجب می شود که دولت و ملت دست در دست هم امور کشور را پیش ببرند . شفافیت اطلاع رسانی دوطرفه موجب می شود که حتی اگر دولت در اجرای برخی از برنامه ها موفق نبود ، مردم علت آن را بدانند و شکیبایی به خرج دهند. در یک نظام مردم سالار شش دانگ، مردم نه تنها قانونگذاران بلکه مجریان قانون را نیز با رای و نظر خود انتخاب می کنند . ساز و کار مشارکت مردم در اداره ی کشور به گونه ای تعریف شده که هیچ شخص و نهاد و مسئولیتی دائمی نیست زیرا انتخاب ها و انتصاب ها مستقیم و غیر مستقیم باید توسط مردم صورت گیرد . در واقع، بازه های زمانی تعیین شده برای جابجایی افراد، فرصت تجدید نظر را برای مردم ایجاد می کند تا قادر به تعدیل و ترمیم نگاه خود به ظرفیت و توانایی خدمتگزاران خود باشند . حکومت ها مانند بانک ها هستند که چیزی از خود ندارند از این رو می توان گفت : همانگونه که با خروج پول مردم از بانک ها چیزی به نام بانک وجود خارجی نخواهد داشت ، بدون رای و نظر مردم نیزحکومت موجودیت و مشروعیتی ندارد و بر همین اساس مردم از انتخابات به عنوان وسیله ای برای مهار دولت ها استفاده می کنند . مردم از طریق انتخابات می توانند لباس خدمتی را که بر تن عده ای برای برنامه ریزی و اجرا کرده اند ، از تن آنها بیرون آورده و بر تن دیگری کنند .
    از آنجایی که خرد جمعی تبلور اندیشه ورزی افراد در فرآیند مشارکت های اجتماعی است ، دولت های شایسته سالار که محصول انتخابی مبتنی بر دوراندیشی هستند ، توفیق بیشتری برای عمل به وعده ها و پاسخگویی به مطالبات مردمی دارند . از نگاه شایسته سالارانه ، خدمتگزار لایق کسی است که ایمان و انگیزه اش برای خدمت رسانی ، پیوند معناداری با توانایی و تخصص و تجربه اش داشته باشد . این نکته ی مهم باید در کادر سازی و تربیت نیرو مدنظر قرار گیرد ؛ به همین دلیل هیچ توجیهی برای به کارگیری افراد غیر متخصص برای انجام کارهایی که نیازمند تخصص و دانایی است وجود ندارد.
    دولت و ملت نیازمند خدمات متقابل به یکدیگر هستند . البته چنین امری در گرو وجود اعتماد متقابل است . از یک طرف ، ملت باید به توانایی و انگیزه ی دولت برای خدمت رسانی اعتماد داشته باشد و از طرف دیگر دولت نیز باید اطمینان پیدا کند که مردم با او همراهی می کنند .
    فرار از پرداخت مالیات ، سرکشی مدنی ، چانه زنی هایی که در قالب انواع اعتراضات خیابانی نمود پیدا می کند ، شانه خالی کردن از مسئولیت انجام کارها و پایین بودن کیفیت کار کارمندان، همکاری با قاچاقچیان برای خرید و فروش کالای قاچاق ، بی خیالی نسبت به زیرپا گذاشته شدن قانون ، بهانه جویی برای گریز از پرداخت حق گمرکی و تمامی رفتارهای آسیب زا که مانند دست اندازی در مسیر حرکت دولت قرار می گیرند و از سرعت حرکت آن می کاهند سر در آبشخور بی اعتمادی به کارآیی دولت ها دارد که با ایجاد اعتماد متقابل به تدریج اصلاح می شود .
    یکی از دستاورهای انتخابات با مشارکت بالا این است که به کشور در برابر میل بیگانگان برای دخالت در امور کشور ، مصونیت می بخشد و کارکرد آن از هزاران بمب و موشک نیز بیشتر است زیرا هیچ کشوری به خود جرات نمی دهد مرزهای جغرافیایی و فرهنگی و اقتصادی کشوری که پشتوانه مردمی دارد را مورد هجمه قرار دهد . در همین راستا ، رفتار خردمندانه ی رقبای انتخاباتی پس از اعلام نتایج نیز پیامی برای منطقه و جهان دارد و نشان دهنده ی رشد سیاسی بازیگران در دایره ی قدرت و مسئولیت است که به بازار و بورس و فضای کار آرامش می بخشد و به روشن شدن دورنمای آینده یاری می رساند . ویژگی این دوره از انتخابات این بود که مردم به دنیا اعلام کردند که ایرانیان از توانایی لازم برای حل مشکلات کشور خود برخوردارند و از هیچگونه دخالت خارجی استقبال نمی کنند . پیامدهای داخلی و خارجی رویدادی که در روز 15 تیرماه اتفاق افتاد به آرامش بازار و بورس و مسائلی از این دست محدود نخواهد شد چرا که این انتخاب روی برخی از شائبه ها خط بطلان کشید ، امید به بهبود وضعیت کشور را بالا برد و نشان دهنده ی تشنگی مردم به تغییرات تدریجی با بر سر کار آمدن دولتی متعادل و دوراندیش و تخصص گرا بود . بر اساس پیام های رسمی صادر شده از سوی سران قوا و مولفه های تاثیرگذار در اداره ی کشور ، شاهد وجود آمادگی لازم برای همکاری و همراهی همه جانبه با دولت آقای پزشکیان خواهیم بود و رسانه ها نیز این همراهی را رصد می کنند به طوری که همراهی با طرح ها ی مفیدی که دولت برای اصلاح امور ارائه خواهد داد به معیاری برای ارزیابی عملکرد همگان تبدیل خواهد شد.
     
    شماره روزنامه:8083
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در شنبه, 16 تیر 1403

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    آرشیو روزنامه

    Ad Sidebar
    Ad Sidebar-3