وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    غلبه ی نگاه اقتصادی بر نگاه انسانی در موضوع فلسطین  

    توسط اسماعیل عسلی/ سردبیر روزنامه عصرمردم 13 مرداد 1403 125 0
    سرمقاله 14 مرداد 1403 اسماعیل عسلی                     غلبه ی نگاه اقتصادی بر نگاه انسانی در موضوع فلسطین
     جنبشی ناسیونالیستی که در اواخر قرن 19 میلادی به دنبال تشکیل دولت یهودی در فلسطین بود اگرچه ظاهرا آرمانهای دینی مورد اشاره در تورات را دستاویز هدفگذاری های خود معرفی می کرد اما در زیر پوست این جریان اهدافی اقتصادی نهفته بود که تسلط بر منطقه ای ژئواستراتژیک واقع شده در نقطه ی اتصال سه قاره آفریقا، آسیا و اروپا را دنبال می کرد. نباید فراموش کرد که در زمان تعیین مکان جدید برای استقرار یهودیان ، انگلیسی ها قیمومیت سرزمین فلسطین را بر عهده داشتند و همین امر تصمیم گیری در این خصوص را برای آنان امکان پذیر می ساخت. این که همواره بین صهیونیست بودن و یهودیت زاویه ای وجود دارد ما را به فهم این مهم سوق می دهد که از یک سو شاهد مخالفت گروهی از یهودیان با اقدامات اسرائیل هستیم و از سوی دیگر بسیاری به عنوان سیاستمدار، صهیونیست هستند، ولی یهودی نیستند.
    برخورداری از چهار ویژگی شامل "پراکندگی و آوارگی در عرصه ای وسیع "، "برخورد با یهود به عنوان غریبه که موجب مظلوم نمایی آنها می شود"، "موقعیت آنها به عنوان شهروند درجه 2 " و "ثروت در طول تاریخ "موجب گردیده که بتوان قوم یهود را به عنوان قومی موفق در بازرگانی و بنیانگذار تجارت آزاد در جهان معرفی کرد . نکته ی در خور توجه این است که یهودیان علی رغم کوچانیده شدن به سرزمین فلسطین تلاش کردند این ویژگی ها را کماکان برای خود حفظ کنند تا بتوانند از مزیت های آن برخوردار باشند . برای نمونه اگرچه یهودیان هیچ منعی برای زندگی در اسرائیل ندارند اما آمار پراکندگی جمعیت آنها نشان می دهد که از جمعیت 20 تا 25 میلیونی یهود تنها 41 درصد در اسرائیل زندگی می کنند ، 40 درصد در آمریکا ساکن هستند و 19 درصد دیگر در سایر نقاط جهان روزگار می گذرانند
    در حالی که هر درصد از جمعیت مسلمانان تنها 25/. درصد از ثروت جهان را دارند، هر درصد از جمعیت یهود 10 درصد از ثروت جهان را دارند حال با توجه به جمعیت 8/1 میلیارد نفری مسلمانان و نهایتا 25 میلیونی جمعیت یهود به راحتی می توان فهمید که قدرت اقتصادی در کدام سمت قرار گرفته است .
    یهودی ها چند ویژگی دیگر هم دارند که نباید ازآنها غافل بود . یکی این که به راحتی خود را با شرایط موجود وفق می دهند . بر اساس تجارب تاریخی بسیاری از یهودیان که تحت فشار قرار گرفته اند حاضر به پذیرش دین مسیح و اسلام شده اند اما آداب دین خود را ترک نکرده و همچنان با شدت و قوت در باطن یهودی باقی مانده اند . دومین ویژگی قوم یهود این است که علاقه ی چندانی به قرار گرفتن در راس هرم های سیاسی ندارند و ترجیح می دهند در سایه باشند و با قدرت پول و رسانه و تولید اندیشه بر جهان حکومت کنند. در اختیار گرفتن بانک ها ، ابداع بورس ، تصاحب رسانه های پر مخاطب جهانی ، رویکرد به نویسندگی ونظریه پردازی ، خیمه زدن بر تجارت طلا و نفت و سرمایه گذاری روی تکنولوژی از یهودیان قدرتی در سایه ولی تاثیرگذار ساخته است .
    این که صهیونیست ها حتی به دنبال کسب درآمد از جریان حمله به کشتی ها در دریای سرخ هستند و از طریق بالا بردن نرخ بیمه کشتی های تجاری تاکنون سود سرشاری به جیب شرکت های بیمه که اغلب آمریکایی و صهیونیستی هستند رفته است پرده از ماهیت و رویکرد اقتصادی صهیونیست ها برمی دارد.
    بسیاری از بانک های جهانی که وظیفه ی صدور اعتبار اسنادی یا ال سی را بر عهده دارند و انجام معاملات بزرگ نفتی ، طلا ، الماس و خرید و فروش مواد اولیه و کالاهای مصرفی و دارویی بدون وساطت آنها امکان پذیر نیست اغلب تحت مدیریت یهودیان اداره می شود .
    با این وضعیت جای تعجب ندارد که شورای امنیت سازمان ملل قادر به محکوم کردن اقدام رژیم صهیونیستی در ترور اسماعیل هنیه نباشد . زمانی که بنیامین نتانیاهو در کنگره آمریکا سخنرانی می کرد، ایلان ماسک از بزرگترین ثروتمندان جهان یکی از افرادی بود که سخنان او را با کف زدن های مداوم و نشست و برخاست های معنادار مورد تایید قرار می داد بنابراین نباید تعجب کرد که امکان تبادل احساسات مسلمانان در شبکه های مجازی در خصوص ترور اسماعیل هنیه امکان پذیر نباشد !
    ترورچندین چهره ی برجسته فلسطینی و حزب الله همزمان با نگاه میلیاردها نفر به نتایج بازی های المپیک پاریس را نباید اتفاقی قلمداد کرد زیرا رسانه های صهیونیستی با بزرگنمایی حواشی المپیک توجه افکار عمومی را از آنچه در فلسطین رخ می دهد به سمتی دیگر منحرف می کنند . اینجاست که باید نتیجه گرفت اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی اگرچه بسیار ددمنشانه و ضد انسانی است ولی در مقایسه با چپاول اموال جهانیان توسط صهیونیست ها که موجب برخورداری آنها از پشتوانه ای مالی می شود و آنها را برای انجام هر جنایتی توانا می سازد از منظر اقتصاد سیاسی چیزی به حساب نمی آید. چین که در نشست شورای امنیت سازمان ملل اقدام اخیر رژیم صهیونیستی را ظاهرا محکوم کرد بزرگترین شریک تجاری اسرائیل در شرق آسیاست . همچنین رسانه ها از ولادیمیر پوتین به عنوان بزرگترین حامی روسی اسرائیل پس از جنگ سرد یاد می کنند و نمی توان از یاد برد که 80000 روس تبار در اسرائیل سکونت دارند و زبان روسی پس از زبان عبری دومین زبان رایج در اسرائیل است. خاندان هاشمی در اردن که خود را سید و فرزند پیامبر می داند و مدعی برخورداری از امتیاز تولیت مسجدالاقصی است و وانمود می کند به دنبال تاسیس فلسطین به پایتختی قدس شریف است با ایجاد سد پدافندی مانع رسیدن پهپادهای ایرانی به سرزمین های اشغالی می شود !!
    بی گمان دانستن این واقعیت ها برای انتخاب موضعی تاثیرگذار در راستای مبارزه با رژیم صهیونیستی حائز اهمیت است . همواره باید از خود بپرسیم که چگونه می شود یک رژیم با وجود مخالفت افکار عمومی جهانی با موجودیت خود اینگونه بی پروا رفتار می کند. پاسخ کاملا روشن است زیرا از منظر اداره کنندگان جهان نگاه اقتصادی بر نگاه انسانی در موضوع فلسطین غلبه دارد .با اطلاع از آنچه گفته شد به نظر می رسد که حمله به اسرائیل با سلاح اقتصادی موثر در دراز مدت، کم هزینه و بهترین شیوه برای مقابله ی به مثل است و مسلمانان باید به دنبال همگرایی در اتخاذ مواضع اقتصادی خود برای مقابله با رژیم صهیونیستی باشند.
     
    شماره روزنامه:8105
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در شنبه, 13 مرداد 1403

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.