وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    کمبود تجهیزات، مانع اصلی مهار به موقع آتش سوزی ها در فارس منتخب سردبیر

    توسط پریسا گلریزخاتمی    11 خرداد 1404 16 0
     با افزایش پوشش گیاهی پس از بارش‌های بهاری، زنگ خطر آتش‌سوزی دوباره در جنگل‌ها و مراتع فارس به صدا درآمده و گزارش‌ها از وقوع چندین مورد حریق عمدی، نگرانی‌ها را دوچندان کرده است. در تازه‌ترین مورد، شش نفر از عاملان آتش‌سوزی‌های عمدی اراضی ملی فارس دستگیر و روانه زندان شدند؛ اتفاقی که نشان می‌دهد حریق‌های انسانی، همچنان یکی از تهدیدات اصلی منابع طبیعی استان است.
    حجت‌الله مرادی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس در گفت‌وگویی با تأکید بر اینکه آتش‌سوزی عمدی در جنگل‌ها جرم محسوب می‌شود، گفت: مطابق ماده ۴۷ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع کشور، برای مرتکبین آتش‌سوزی‌های عمدی، مجازات حبس از ۳ تا ۱۰ سال و پرداخت غرامت نقدی ناشی از خسارت به منابع طبیعی در نظر گرفته شده است.
    وی از بازداشت ۳۲ نفر در پی آتش‌سوزی‌های اخیر در استان خبر داد و گفت: از این تعداد، تاکنون ۶ نفر روانه زندان شده‌اند و در یکی از موارد اخیر، با هوشیاری نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی و همکاری عوامل انتظامی، دو نفر که در محدوده اراضی ملی شهرستان شیراز اقدام به ایجاد حریق کرده بودند، به همراه یک دستگاه خودروی سواری شناسایی، دستگیر و پس از تشکیل پرونده به زندان منتقل شدند.
     
    *شعله‌هایی که از ارتفاعات آغاز می‌شود*
     
    طبق اعلام مرادی، بیشترین موارد حریق امسال در شهرستان‌های ممسنی، کوه‌چنار، کازرون و فیروزآباد بوده که بیشتر در مناطق صعب‌العبور و ارتفاعات رخ داده است و عوامل انسانی، مهم‌ترین عامل بروز این آتش‌سوزی‌ها گزارش شده‌اند.
    وی از اقدامات گسترده پیشگیرانه از جمله تجهیز اکیپ‌های اطفای حریق، بکارگیری ۱۶۰ قرقبان فصلی در مناطق بحرانی، ایجاد آتش‌بر، تیغ‌زنی، پاکسازی علف‌های هرز و آموزش‌های مردمی خبر داد و افزود: استفاده از همیاران طبیعت، دهیاران و نیروهای محلی از اقدامات مؤثر برای کنترل حریق بوده است.
     
    *کمبود تجهیزات، مانع اصلی مهار به‌موقع آتش‌ها*
     
    سرهنگ حسن امجدیان، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان نیز در این‌باره گفت: با وجود اختصاص برخی تجهیزات، برای مهار مؤثرتر حریق در مناطق بحرانی به امکانات بیشتری نیاز است.
    به گفته این مسئول، تاکنون ۱۶۰۰ قلم ابزار و ۷۵ دستگاه دمنده تأمین شده و ۱۱۰ دهیاری استان به تجهیزات اطفای حریق مجهز شده‌اند.
    وی از استقرار یک فروند بالگرد ویژه اطفای حریق نیز خبر داد که در مواقع اضطراری می‌تواند نیرو و تجهیزات را به مناطق صعب‌العبور منتقل کند.
    امجدیان همچنین به شناسایی ۳۰ نفر از عاملان عمدی حریق در جنگل‌های استان اشاره کرد و افزود: ۵ نفر از این افراد تاکنون بازداشت شده‌اند و برای بقیه نیز پرونده قضایی تشکیل شده است.
     
    *هشدار به کشاورزان و باغداران*
     
    یکی از مهم‌ترین منابع آتش‌سوزی، آتش زدن پس‌چرا مزارع توسط کشاورزان در مجاورت اراضی جنگلی است و مرادی با اشاره به مکاتبات انجام شده با جهاد کشاورزی، تأکید کرد که کشاورزان باید از این کار پرهیز کنند، چرا که احتمال سرایت آتش به مراتع و جنگل‌ها بسیار بالاست.
    وی همچنین یادآور شد که گردشگران و مردم محلی باید آموزش ببینند و نسبت به خطرات آتش‌افروزی در طبیعت آگاه باشند.
     
    *منابع طبیعی بدون مردم حفاظت نمی‌شود*
     
    در پایان، مرادی و امجدیان هر دو بر اهمیت مشارکت مردم، طبیعت‌دوستان، شوراها و دهیاری‌ها در پیشگیری و مهار حریق‌ها تأکید کردند و از مردم خواستند هرگونه مشاهده آتش‌سوزی یا تخلف را به شماره‌های ۱۵۰۴ و ۱۳۹ گزارش دهند.
    اما فارس با دارا بودن بیش از ۲.۲ میلیون هکتار اراضی جنگلی، بخش مهمی از میراث طبیعی کشور را در خود جای داده است؛ میراثی که حفظ آن تنها در سایه قانون، نظارت و مشارکت همگانی ممکن خواهد بود.
     
     
     
     
     
     
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در یکشنبه, 12 خرداد 1404

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.