وارد حساب کاربری خود شوید

نام کاربر *
کلمه عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد یک حساب کاربری

فیلدها با ستاره (*) مشخص شده اند مورد نیاز است.
نام *
نام کاربر *
کلمه عبور *
تائید رمز عبور *
پست الکترونیک *
تأیید ایمیل *
کپچا *
Reload Captcha

    حرف هايي براي گفتن

    توسط اسماعیل عسلی/ سردبیر روزنامه عصرمردم 27 ارديبهشت 1400 335 0
    سرمقاله سردبیر اسماعیل عسلی 27 اردیبهشت 1400                حرف هايي براي گفتن

    تاکنون در هيچ يک از دوره هاي برگزاري انتخابات با چنين جو و شرايطي مواجه نبوده ايم که نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري تا اين اندازه دغدغه ي مشارکت مردمي داشته باشند . بايد بپذيريم که گاهي يک شعار و وعده اثر گذار در يک دوره ها موجب بي تاثيري ساير شعارها در دوره ي بعدي مي شود . در دوره ي قبل مردم به کليد به عنوان نماد گشايش قفل ها راي دادند و اکنون کسي که مي گفت چنين کليدي را در اختيار دارد گاه صراحتا و گاه تلويحا مي گويد که بعضي ها رمز قفل را عوض کرده اند و از محدوديت اختيارات و ايجاد موانع ايذايي در برابر قطار توسعه سخن مي گويد و در عين حال مدعي است که علي رغم به گوشه ي رينگ کشانيده شدن ايران و تحريم هاي فراگير بين المللي و محدوديت صادرات نفت باز هم کارهاي زيادي صورت گرفته و از ورشکستگي اقتصاد ايران که هدف اصلي اعمال تحريم ها بود جلوگيري شده است . در حال حاضر نه مي توان گفت که دولت فعلي در تمامي ادعاهايش محق است و نه مي توان منکر شد که در مواردي کساني راه حرکت دولت را سد کرده اند  و تحريم ها هم کمرشکن بوده است. دولت هاي پيشين هم با چنين مشکلاتي مواجه شدند اما واکنش يکساني نداشتند . مشکل اصلي کانديداهاي رياست جمهوري در گام اول جلب و جذب مخاطب و خارج کردن مردم از حالت بي تفاوتي و در گام دوم سمت دهي به آرايي است که به صندوق ريخته مي شود . مردم پس از پشت سرگذاشتن چهاردهه جنگ ، تحريم ، چالش هاي ايدئولوژيک ، بلبشو در حوزه فرهنگ و تلاش مستمر براي عبور از بحران هاي سريالي ، نيازمند صلح ، ارتباط فراگير با جهان و همگرايي با محوريت منافع ملي هستند .
    هر چند پر رنگ تر شدن تنگناهاي معيشتي ظرف سالهاي اخير منجر به نزول سطح توقعات مردم گرديده اما براي ملتي که بالقوه ثروتمند است و در سرزميني سرشار از منابع ، معادن و فرصت هاي متنوع گردشگري و برخوردار از موقعيت ژئوپولتيک زندگي مي کند ، آرزوي دستيبابي به امکانات حداقلي براي زنده ماندن احساسي حقارت آميز به او مي دهد . اين که برخي از نامزدهاي رياست جمهوري ، مسکن ، کار و رفاه نسبي و برخورداري از حقوق شهروندي را به عنوان شعار مطرح مي کنند در واقع نشان دهنده ي اين است که مردم با فاصله اي نجومي از شرايطي متناسب با شئوناتشان بايد به دنبال فردي گره گشا باشند تا بتواند در دو جبهه مبارزه کند . از يک سو بتواند ايده ها و برنامه هايي قابل اجرا ارائه دهد و از سويي ديگر با کساني که روبروي خواست مردم مي ايستند ، بايستند .
    ناگفته پيداست ، شرايط اقتصادي کشور به گونه اي نيست که يک رئيس جمهور بتواند ظرف 4 سال اقتصاد در هم ريخته را سامان دهد زيرا اقتصادي را تحويل مي گيرد که در حال احتضار است !
    بر اساس شاخص هاي بين المللي ، ايران در موضوع خط فقر رتبه 126 جهان را دارد ، در توسعه انساني رتبه 65 ، در شاخص گرسنگي رتبه 31 ، در حوزه قدرت خريد رتبه 73 ، در توليد و ساخت رتبه 50 و در موضوع سهولت کسب و کار رتبه 127 را دارد به طوري که دربحث کسب و کار بين کشورهاي همسايه تنها از افغانستان و عراق جلوتر هستيم و سيزده همسايه ديگر شرايط بهتري دارند .
    رتبه 50 در سرانه مصرف غذا ، رتبه 36 در نرخ بيکاري ، رتبه 50 در ضريب جيني و نابرابري درآمدي ، رتبه 5 در نرخ تورم به طوري که از لحاظ کاهش ارزش پول ملي پس از کشورهاي بحران زده اي نظير ونزوئلا ، زيمباوه ،آرژانتين و سودان قرار مي گيريم .
    رتبه 16 در شاخص علمي که تا حدودي قابل قبول است هرچند با توجه به پتانسيل ها جاي زيادي براي پيشرفت داريم .
    رتبه 70 در شاخص کيفيت زندگي ، رتبه 40 در شاخص رقابت صنعتي ، رتبه 42 در تجارت الکترونيک و رتبه 15 در توليد گندم
    بي گمان کسي که بتواند چنين شاخص هايي که اغلب آنها نگران کننده است را تغيير دهد و ايران را به جايگاهي قابل قبول بازگرداند ، مي تواند جاي خود را به عنوان يک شخصيت تاريخي محکم سازد . البته خود مسئولين هم اخيرا متوجه شده اند که مردم از شيوه ي اداره ي کشور و جنس سياست ورزي ها راضي نيستند  . با اين تفاوت که عده اي خارجي ها را متهم مي کنند و عده اي ديگر مي گويند ايراد از نحوه ي مديريت امور است و در مورد مديريت امور هم عده اي تنها دولت و کابينه را مقصر مي دانند و عده اي ديگر مي گويند مشکلات ساختاري است . ولي عموم مردم به خروجي آنچه محصول نهايي عملکرد افراد فعال در دايره ي قدرت است توجه دارند و دولت را تنها ضلعي از اين مثلث مي دانند ، لذا باور اکثريت مردم متوجه مشکلات ساختاري است و دلايلي که يک عده براي احتمال کاهش مشارکت مطرح مي کنند نيز به اين مسئله برمي گردد که مردم معتقد نيستند ، دولت ها همه کاره هستند . آن دسته از مردم که قادر به فهم و تحليل واقعيت ها هستند معتقدند که رفع مشکلات اقتصادي در گرو تجديد نظر در برخي سياست هاست ، در غير اين صورت بهترين اقتصاد دان ها هم نمي توانند کاري از پيش ببرند. حالا اگر کسي به همراهي تيمي منسجم و مصمم قادر به بهبود اوضاع باشد بي هيچ شک و ترديدي به يک شخصيت تاريخي تبديل خواهد شد . بايد ديد چنين شخصيتي پا به ميدان عمل مي گذارد يا در کما کان بر همان پاشنه خواهد چرخيد.

    شماره روزنامه:7194
    این مورد را ارزیابی کنید
    (1 رای)
    آخرین ویرایش در دوشنبه, 27 ارديبهشت 1400

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
    از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
    در غیر این صورت، «عصر مردم» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    آرشیو روزنامه

    Ad Sidebar
    Ad Sidebar-3